Beste webhotell i 2023

Hva er webhotell?

Et webhotell er en tjeneste som lar deg plassere din hjemmeside, filer og andre online ressurser på internettet. Det fungerer som et virtuelt lager, der lar deg lagre alle filer, bilder og data som utgjør din hjemmeside. Når du oppretter en hjemmeside, trenger du et sted å plassere disse filene, slik at de kan være tilgjengelige for besøkende via internett. Dette er der et webhotell kommer inn i bildet.

Når du kjøper et webhotellabonnement, får du vanligvis tilgang til serverplass på en leverandørs servere, der hjemmesidefilene dine vil bli lagret. Når en person besøker hjemmesiden din, vil nettleseren deres be om filene fra serveren, og hjemmesiden vil bli vist i nettleseren.

Webhoteller varierer i størrelse og funksjonalitet avhengig av dine behov. Noen tilbyr enkle delte hostingplaner, der flere hjemmesider deler de samme serverressursene, mens andre tilbyr dedikerte servere som kun er reservert for din hjemmeside. Når du velger et webhotell, er det viktig å vurdere dine behov, forventet trafikk og typen hjemmeside du ønsker å kjøre.

Du kan lese mer om hva et webhotell er i vår blogg.

Slik lager du din egen nettside (1)
Slik lager du din egen nettside (1)

Hvilket webhotell bør jeg velge?

Valget av det riktige webhotellet avhenger av flere faktorer, inkludert størrelsen på nettstedet ditt, forventet antall besøkende, nødvendig funksjonalitet og budsjettet ditt. Her er noen vurderinger du bør ta i betraktning:

  • Størrelse og trafikk: Hvis nettstedet ditt er lite eller nyoppstartet med lav trafikk, kan delt hosting være tilstrekkelig. Hvis nettstedet ditt er stort med høy trafikk, bør du vurdere VPS- eller dedikert hosting, da disse alternativene gir mer serverkraft og ressurser.
  • Skalerbarhet: Hvis du forventer at nettstedet ditt vil vokse betydelig i fremtiden, bør du velge en leverandør som tilbyr enkel skalering av ressurser, slik at du ikke trenger å bytte webhotell senere.
  • Teknisk support: Sjekk leverandørens supportalternativer. 24/7 kundestøtte er ideelt, spesielt hvis du ikke er teknisk kyndig, slik at du kan få hjelp når du trenger det.
  • Uptime-garanti: Velg en leverandør med pålitelig uptime-garanti, slik at nettstedet ditt er tilgjengelig for besøkende mesteparten av tiden.
  • Eksisterende anmeldelser: Gjennomgå anmeldelser fra andre kunder for å få en idé om leverandørens pålitelighet og kundetilfredshet.
  • Funksjoner: Sjekk om webhotellet tilbyr nødvendige funksjoner som e-post-hosting, databaser, sikkerhetssertifikater (SSL) og enkel installasjon av plattformer som WordPress, hvis du har planer om å bruke dem.

Hos Web Guruen har vi skrevet en enkel guide til valg av webhotell, der vi også gir våre anbefalinger for valg av hostingleverandør.

Anmeldelser av hostingleverandører

Vi har testet og anmeldt kjente danske hostingleverandører slik at du ikke trenger det.

Hvor mye koster det å å hoste en hjemmeside?

Trenger du å finne ut hva det koster å hoste en hjemmeside? Hos Web Guruen er vi her for å hjelpe! Prisene for webhotell kan variere avhengig av faktorer som størrelsen på hjemmesiden din, trafikken den genererer og hvilken type hosting du velger. Her er noen priseksempler:

  • Delingshosting: Dette er en økonomisk løsning der flere hjemmesider deler samme serverressurser. Prisene varierer fra 50 kr til 200 kr per måned, avhengig av leverandøren og tjenestene de tilbyr.
  • VPS-hosting: Virtuell privat server gir deg mer kontroll og ressurser enn delingshosting. Prisene starter vanligvis fra 200 kr til 600 kr per måned.
  • Dedikert hosting: Med dedikert hosting får du en hel server for deg selv, noe som gir maksimal ytelse og tilpasningsmuligheter. Prisene kan variere fra 1000 kr til 5000 kr eller mer per måned, avhengig av serverens spesifikasjoner.
  • Cloud hosting: Cloud hosting er skalerbart og fleksibelt, og prisene avhenger av ressursene du bruker. De kan variere fra noen få hundre kroner til flere tusen kroner per måned.

Merk at priser kan variere basert på tilleggstjenester som SSL-sertifikater, teknisk support og ekstra funksjoner. For å finne det beste webhotellet for dine behov, anbefaler vi at du sammenligner priser og tjenester fra forskjellige leverandører.

Slik lager du din egen nettside (1)

Sammenlign priser på webhosting

Prisen for hosting af en hjemmeside varierer betydeligt afhængigt af den valgte hostingtype, udbyderens prissætning, de inkluderede funktioner og eventuelle ekstraudgifter. Her er nogle generelle typer af hosting og de omkostninger, du kan forvente:

Hostingleverandør Månedspris (første år) Månedlig pris (fornyelse)

FAQs: Ofte stilte spørsmål

Finn svar på vanlige spørsmål om webhotell og webhotell.

Hosting af en hjemmeside refererer til processen med at placere og opretholde alle dine hjemmesidefiler og data på en server, der er tilgængelig via internettet. Når du har oprettet din hjemmeside, er den blot en samling af filer (HTML, CSS, billeder, osv.), der skal lagres på en server for at kunne vises online.

Hostingudbydere tilbyder serverplads, hvor du kan gemme disse filer, og når en person indtaster din hjemmesides webadresse i deres browser, anmoder deres computer om disse filer fra serveren. Serveren sender derefter de nødvendige filer tilbage til brugerens computer, som præsenterer hjemmesiden i deres browser.

HTTPS står for «HyperText Transfer Protocol Secure» og er en sikker version af det almindelige HTTP-protokol, der bruges til at overføre data mellem en webserver og en internetbrowser. HTTPS bruges i relation til webhoteller for at sikre, at data, der udveksles mellem en hjemmeside og dens besøgende, er krypteret og beskyttet mod uautoriseret adgang.

Når du har et webhotel, og din hjemmeside bruger HTTPS, aktiveres en sikker forbindelse, der krypterer alle data, der sendes mellem webserveren og brugerens browser. Dette omfatter følsomme oplysninger såsom loginoplysninger, kreditkortnumre, personlige data og andre former for dataudveksling.

For at opnå HTTPS-sikkerhed skal du have et SSL-certifikat installeret på dit webhotel. SSL-certifikatet fungerer som en digital signatur, der bekræfter identiteten på din hjemmeside og muliggør krypteringen af data.

Webhosting i korte trekk

Når du skal lage en hjemmeside, blogg eller nettbutikk, trenger du først og fremst et domene, deretter må du ha et webhotell der domenet ditt peker til, og hvor hjemmesiden din er plassert. På denne måten finner besøkende veien til hjemmesiden din.

Et webhotell fungerer som et «hotell» for hjemmesider, og det er her hjemmesiden din blir lagret. I teorien kan du selv hoste hjemmesiden din ved å bygge ditt eget webhotell, men det er få som har kompetansen og maskinvaren til å gjøre dette. Derfor finnes det hostingtilbydere som gjør det enkelt og raskt å få hjemmesiden din på nett.

Webhosting og webhoteller hos hostingtilbydere som Simply og Dandomain er relativt rimelige, sammenlignet med å lage ditt eget webhotell fra bunnen av. Alene i maskinvarekostnader kan det koste titusenvis av kroner å få en god oppsett for hosting av hjemmesider. Derfor er hostingtilbydere en opplagt og populær tjeneste å benytte seg av.

Tips til valg av det beste webhotellet

For mange som søker produkter og tjenester de har begrenset kunnskap om, som de fleste har med webhotell og webhosting, er den dominerende faktoren ofte prisen, noe som ikke alltid er det beste valget.

Hvis du er på jakt etter det beste webhotellet, må du ikke kun se på prisen alene. Prisen på et webhotell er selvfølgelig en faktor du må vurdere når du skal velge en hostingtilbyder, men den må absolutt ikke være den avgjørende faktoren, da det finnes mange billige hostingtilbydere på markedet.

Hvis du er på jakt etter det beste webhotellet for en liten til mellomstor hjemmeside eller nettbutikk, så er Hostinger og One.com et veldig godt og trygt valg, samtidig som prisene deres er svært konkurransedyktige.

Hvis du trenger et webhotell for en større og tyngre hjemmeside, så er Dandomain det beste webhotellene å velge. Her får du svært profesjonelle og kraftige hostingtjenester, men du må også betale for det. Her er prisen litt annerledes, sammenlignet med de billige hostingtilbyderne som Hostinger og One.com.